Az éttermem és a konyhai eszközeim eladása és az értékbecslés díja

Egy étteremnek a tulajdonosa vagyok, de úgy döntöttem, hogy utazgatok pár évig, külföldre költözök és e miatt el fogom adni a helyet. Ehhez egy szakmabeli segítségét kértem, hogy mérje fel az ingatlan és a benne lévő eszközök értékét. Az értékbecslés díja, teljesen megfizethető, barátságos áron történik.

Erre azért is van szükség, mert, ha úgy jön ki, hogy anyagilag jobban megérné, ha nem eladnám, hanem csak ki az éttermet, akkor a mellett fogok dönteni mindenképpen. Az értékbecslés segít és mint már mondtam, ennek a díja sem jelent akadályt.

Az éttermem egyébként nagyon magas színvonalú. Rengeteg profi konyhai felszerelés található benne. A legmodernebbek és a leghatékonyabbak. Például többek között az úgynevezett merülő melegítő, Thermo mixer, ami hőkezelésre és pépesítésre alkalmas gép, Pacojet, amelyet krémek és különböző fagylaltok elkészítésére használjuk, továbbá Hold-o-mat is, amelyet alacsony hőfokú sütéshez használunk és nincs benne légkeverés funkció, ezért számít igazán különlegesnek. Ezeknek az eszközöknek az értéke igen nagy, így a hely felbecsülésekor ezeknek az árát is figyelembe vesszük.

Mindig is érdekelt a gasztronómia és az utazás világa is, ezért is választottam a turizmus és vendéglátás szakirányt az egyetemen. Eddig ugyebár a vendéglátás részével foglalkoztam az étteremnek köszönhetően, de most valami újra vágyom. Így viszont kénytelen vagyok részben vagy egészben megválnom a kis vendéglátó helyiségemtől.

Szeretnék világot látni és emiatt is döntöttem az adott szak (turizmus— vendéglátás) és egyetem mellett. Remélem, hogy a karrierem is lehetővé teszi azt, hogy utazhassak, mert ez igazán boldoggá tesz engem.

Ahogy eddig is bejött az életem a szakma terén, remélem, hogy továbbra is be fog.

Ki tudja, lehet, hogy Olaszországban fogok valami kis éttermet nyitni, ahol nagyon finom tésztákat és persze pizzát is lehet majd kapni. A pizza egyébként a kedvenceim közé tartozik az étlapon. Nagyon finom és könnyen elkészíthető, persze ehhez megfelelő pizza sütő is dukál. Nos, az éttermemben ez is adott, ami a környéken egyébként egyedülálló, mert látványkonyhával rendelkezünk és a vendégeknek lehetősége van betekintést nyerni abba, hogy hogyan is készül el az általa megrendelt étel és milyen folyamatok játszódnak le, amíg az asztalra kerül. Kicsik és nagyon is érdeklődnek ez után, így számomra nem volt kérdés, hogy a saját éttermembe én ilyet is akarok.

Most azonban nem feltétlenül dolgozni szeretnék egy ideig, hanem pihenni és élvezni az utazás szabadságát, különlegességét, változatosságát, ami maradandó élményeket nyújt nekem.

Tudom, hogy egy étterem értéke nagyon nagy lehet, de az élményé viszont felbecsülhetetlen.