Egy váratlan ajándék

Vera, a legkedvesebb barátnőm sajnos egyre kevésbé ér rá egy kis csevegésre, pletykálkodásra és receptcserére. Pedig tőle tanultam meg a habkönnyű piskótasütés fortélyait és ő mutatta meg a trükköt, hogy hogyan lehet sütőpapíron is szaftosra és ropogósra sütni a rántott húst. De mostanában egyre többször mondja le a kis találkozóinkat, pedig nekem egyszerűen szükségem van, hogy péntek esténként beüljünk a kedvenc cukrászdánkba, vagy koktélozzunk egyet a Nyugatinál. Persze meg tudom érteni: a kisfia szinte minden idejét elveszi, hiába van vele egyedül otthon, a takarításhoz, a főzéshez és a gyerkőc lekötéséhez minden energiájára szükség van. Rendszeressé vált, hogy csütörtökön fáradtan felhív, és lemondja a találkozónkat.

A múltheti csütörtök viszont más volt. Amikor láttam, hogy ő hív, már tudtam, hogy ismét valami kifogással fog előállni és igazam is lett. De amikor felvettem a telefont, megdöbbenve hallottam, hogy sír. Teljesen ki volt borulva: a kisfiának használtan beszerzett babakocsi így is az utolsókat rúgta, de ma végképp megadta magát. Az egyik kereke kitört és neki holnap rengeteg dolga volt, egész nap rohangálnia kellett volna és babakocsi nélkül kész reménytelenség, hiszen nem cipelheti mindenhová a karjában a gyereket! Másra bízni pedig nem tudja. Amennyire tudtam, megnyugtattam és leültem a gép elé. Úgyis hamarosan szülinapja lesz, gondoltam meglepem egy vadi új babakocsival, azonban ötletem sem volt, hogy hogyan fogjak neki a keresésnek. Először kicsit kiműveltem magam a babakocsi fajtáiból: meglepődve tapasztaltam, hogy rengetegféle van. Könnyebb, sportos, mélyebb, hagyományos, meg többféleképpen multifunkciós. Utóbbiak a sportosabbnak és a hagyományosabbnak az ötvözetei. Újabb hosszú keresgélés következett, míg megtaláltam a tökéleteset. Kunert babakocsinak hívják, egy egyfajta multifunkciós babakocsi. Örömmel olvasgattam a tulajdonságait: egészen kicsi kortól használható a babakocsis időszak legvégéig. Ez azért van, mert átalakítható az ülőrésze, hogy később, amikor a gyerek már meg tudja tartani magát, üléses babakocsivá formálható. A váza alumínium, bár azt írják róla, hogy így is egy kicsit nehéz. De a barátnőm kertes házban lakik, reggelenként kimegy a piacra (ugyanis a legjobban friss összetevőkből szeret főzni a picinek és a férjének), ennek a babakocsinak pedig mély, nagy tárolókosara van, amibe akár a piacon vásárolt holmik is bőven beleférnek, így nem kell még pluszban cipelnie a szatyrot és tolnia a babakocsit. Ideális az egész napos rohangáláshoz és egy kis kiránduláshoz is a közeli parkban, kellemesen rugózik, úgyhogy picit nehezebb terepeken sem rázza össze a kicsit. Ráadásul jó kis masszív babakocsi, bírja a strapát és tudom, hogy a barátnőmnél alaposan igénybe lesz véve, hiszen minden nap használni fogja. A kerekek csapágyazottak, úgyhogy biztosan nem fogja elhagyni őket. A rugózása állítható, ráadásul tágas és kényelmes és szerintem a külseje sem elhanyagolható! Nagyon kis csinos, formás és tudom, hogy a barátnőmnek ez is egy fontos szempont.

Ugyan nekik nincsen autójuk, de nagyon tetszik, hogy az ülőrész leszerelhető és bele lehet pakolni a gyerkőcöt a kocsiba.

És persze rengeteg színben kapható!

Az egyik kedvenc weboldalam volt a kunert babakocsikkal kapcsolatban. Itt nagyon szépen leírják, hogy mennyi előnye van még – én csak egy párat soroltam fel. Ráadásul rengetegféle színben fordul elő, lehet bőven válogatni. Én is kicsit aggódtam, hogy mit fog szólni a barátnőm, hogy én választom ki helyette a színét, de szerencsére tudtam, hogy legszívesebben mindenből kéket venne, az volt a kedvence. Persze, így is nehéz volt, hiszen legalább négyféle kék közül kellett kiválasztanom a legmegfelelőbbet. Úgy döntöttem, az egyik sötétkék lesz a nyertes és meg is rendeltem.

Izgatottan várom, hogy megérkezzen, már előre várom, milyen képet fog vágni a barátnőm! Biztos meg fog lepődni, nem mindennap lepik meg az embert ilyesmivel. Remélem, a legközelebbi találkozónkra már a babakocsival jön, a kisfia biztosan imádni fogja! Biztos vagyok benne, hogy ha odakerülünk, én is egy ilyen babakocsit fogok venni.

Mindig hadilábon állok az ajándékozással, szerencsére mióta a barátnőmnek gyereke van, sokkal könnyebbé vált a dolgom! A következő ajándék a gyerkőcnek egy bukósisak lesz, hiszen tudjuk, hogy az egy nélkülözhetetlen dolog, ráadásul kötelező, de olyat csak akkor fog kapni, amikor már biciklizik!