Vízszerelés Budapesten: a konyhai felszerelések is elúsztak a csőtöréskor

Ígérem, hogy ez a sztori is happy enddel fog végződni, de sajnos nem tudom pozitívummal kezdeni. Nemrégiben óriási csőtörés volt nálam, aminek hatására sok mindent kellett átértékelnem.

Szokásos szombati napnak indult a múltheti, minden a legnagyobb rendben zajlott. Reggel elmentem bevásárolni a hétvégi ebédhez, majd hazajöttem, kipakoltam, nekiálltam a takarításnak. Késő délutánra már mindennel megvoltam, szóval úgy döntöttem, teszek egy sétát a közeli parkban.
A séta feltöltött, imádom a madarak csicsergését hallgatni, gyönyörködni a virágokban, a park taván úszó kacsákban.

Sajnos, amikor hazaértem, akkor nem olyan látvány fogadott, melyben gyönyörködni tudtam volna… az egész lakás vízben úszott. Óriási pánik tört ki rajtam, nem tudtam, mitévő legyek. Az egyetlen használható ötletem az volt, hogy a lakás vízcsapját elzártam, így nem ömlött tovább a lakásba a víz.
A probléma a konyhában keletkezett, eltört egy vízcső, melyből nemhogy szivárgott, hanem egyenesen ömlött a víz… Mindent érintett: a falakat, a padlót, a konyhai gépeket is.
Tudtam, hogy a vízcsap elzárása csupán átmeneti megoldást jelent, így gyorsan segítséget kértem a szomszédoktól, ugyanis egyetlen olyan elérhetőségem sem volt, amelyet hívni tudtam volna a hétvége közepén.

Természetesen az alattam lakó hölgy is érintett volt a problémában, neki a plafon ázott be a szerencsétlenség során. Tőle kértem segítséget, és öröm az ürömben, hogy neki volt bevált taktikája arra, hogy mit kellene tennünk.

Mondta, hogy hívjuk ki a vizszereles.net szakembereit, akiknek a fő profilja a vízszerelés budapesten. Oké, oké, én is ismerek vízszerelőt, de ők tényleg ki fognak jönni hétvégén emiatt? Meglepetésemre azt felelte a szomszéd, hogy igen, ők kijönnek bármikor, sürgős esetekben akár 1 órán belüli kiszállást is vállalnak Budapest területén belül.

Bevallom, szkeptikus voltam, de jobb híján felmentem a viszereles.net oldalára, és tárcsáztam az ottani számot.
A diszpécser rendkívül kedves volt, igyekezett megnyugtatni, és pontosan kikérdezett, hogy rájöjjön, mi is lehet a pontos probléma. Elmondta azt is, hogy ez amiatt fontos, hogy a szakemberek minden szükséges eszközt magukkal tudjanak vinni szereléshez.
Megtettem mindent, hogy hasznos infókat adjak, amiért nagyon hálás is volt a telefon túlsó végén lévő személy. Mielőtt letettük, ismét megnyugtatott, hogy a kollégák azonnal indulnak, forgalomtól függően érkeznek, de maximum 1 órán belül már nálam lesznek, hogy orvosolják a gondom.

Némileg nyugodtabban, ám nagyon elkeseredetten próbáltam eltölteni ezt az egy órát. Gondoltam, hogy kicsit elterelem a figyelmem, szóval felmentem erre a bizonyos vizszereles.net-re, hogy nézelődjek.

Meg kell jegyezzem, ez a weblap másabb volt, mint a többi vízszerelő oldala. Sokkal összeszedetebb, letisztultabb, a színvilág is sokkal-sokkal megnyerőbb volt. Az oldal rendkívül áttekinthető és könnyen kezelhető.

Természetesen nem csak a külsőségek voltak megnyerőek, hanem maga a tartalom is: megtudtam például, hogy a vizszereles.net csapata sokkal többet nyújt annál, minthogy a hozzám hasonló szerencsétlen “csőtörötteket” segíti.
A cég foglalkozik vízszereléssel, csatornázással, csőtöréses munkálatokkal, duguláselhárítással, modern csatornakamerázással és még fűtésszereléssel is. Mindezeket már több mint 30 éves tapasztalattal a hátuk mögött végzik, így nyilvánvalóan megbízhatunk bennük, bármilyen gonddal is nézünk szembe.

Mivel rendkívül szerteágazó a tevékenységi körük, szeretnék egy kicsit bővebb betekintést adni Nektek abba, mit jelentenek az előbb említett szolgáltatások.

  • Vízszerelés: vízvezetékek és WC-k szerelését, kádak felújítását, mosdók és bojlerek szerelését bízhatjuk rájuk, amennyiben ezt a szolgáltatást választjuk.
  • Csatornázás: ezen szolgáltatás a csatornaépítésre jelent megoldást. A vízszereles.net munkatársai tudják, hogy mennyit számít, hogy hogyan van kiépítve a szennyvízelvezető rendszer, így mindig kellő precizitással végzik ezt a tevékenységet.
  • Csőtörés: azt hiszem egyértelmű, mit jelent, továbbá az én példám is remekül bemutatja, mit jelent ez a szolgáltatástípus.
  • Duguláselhárítás: ó, a csőtörés remek párja! Nincs is talán e kettőtől kellemetlenebb dolog egy háztartásban! A vizszereles.net szakemberei segítenek, hogyha nem megy le a lefolyód, a WC-d, így nem kell kétséges kimenetelű otthoni megoldásokhoz folyamodnod.
  • Csatornakamerázás: nos, ez egy olyan terület volt, melynél nem voltam biztos abban, mit is jelent, mégha a neve meglehetősen beszédes is. A csatornakamerázás egy olyan tevékenység, mely során egy apró kamerát vezetnek a vezetékbe annak érdekében, hogy hol található a csőtörés vagy dugulás pontos helye. Ennek hála a lehető legkisebb bontási munkálatra van szükség a folyamat során.
  • Fűtésszerelés: elég bosszantó, ha egyszer azzal szembesülünk, hogy nem működik a raditátor, nem kapcsol be a gázkazán. A vizszereles.net szakemberei fel vannak készülve ezekre a szituációkra, ismerik az összes fűtéstípust és kazánt, így hipp-hopp megoldást adnak, bármivel is álljanak szemben!

A fentiekből kiválóan látható, hogy érdemes elmenteni a telefonszámukat, hiszen ezek olyan események, melyek orvoslására előbb-utóbb minden háztartásban szükség lesz.

Amennyiben arra kerülne sor, hogy fel kell hívnod őket, akkor egy nagyon egyszerű folyamaton fogsz keresztülmenni.

  1. Az első lépés értelemszerűen az, hogy kapcsolatba lépj a céggel. Ezt megteheted telefonon (pont úgy, ahogyan én is csináltam), vagy pedig egy űrlap kitöltésével visszahívást is kérhetsz.
  2. A második lépés a probléma feltérképezése. A telefonbeszélgetés folyamán a vonal túlsó feléről olyan kérdéséket fogsz kapni, melyekből a szakemberek már láthatják, mivel is állnak szemben. Ez a precíz felkészüléshez kell, továbbá az beérkező esetek közötti prioritási sorrend felállítását is segítik.
  3. Ezek után már csak a tényleges szerelés marad hátra. A szakemberek pontosan abban az időpontban fognak érkezni, melyet előre egyeztettek, vagy – ha a helyzet megkívánja – sürgősségi kiszállás keretein belül akár egy óra múlva nálad lehetnek, hogy megoldják a kellemetlen problémát.

Ugye, milyen egyszerű? Megértem, hogyha nőként például lövésed sincs az ilyen munkálatokkal kapcsolatban, ám ez a könnyű eljárásrend segíti, hogy bárki tudjon szakszerű segítséget kérni, és ne maradjon magára.

Ami számomra nagyon szimpatikus még, az a cég filozófiája. Rz végre egy olyan csapat, ahol abszolút nem a profit a lényeg, hanem rendkívül emberközpontú hozzáállást tanúsítanak. Pontosan tudják, hogy egy ilyen nagy volumenű, kellemetlen gond megoldása csakis magas minőségben történhet. A minőség minden esetben történő garantálása érdekében számítanod kell rá, hogy nem 5 perc alatt fognak végezni a szakemberek. Ha belegondolsz, ez nem hátrány, hanem egyértelmű előny, hiszen ők nem akkor fejezik be a munkát, amikor eltelt X idő, hanem akkor, amikor az készen van. Ha ez órákat vesz igénybe, akkor annyit, de nem fognak úgy otthagyni Téged, hogy nem javítottak a helyzeteden.
A hozzáállást igazolja az is, hogy a munkáikra garanciát vállalnak. Ez szerintem egyedülálló és kiemelkedően jó pont. Ha bármilyen munkálat után további hibát észlelsz az eszköz/vízvezetékrendszer működésében, akkor jelezned kell nekik, és ők ingyen és bérmentve megjavítják a szükséges dolgokat.
Mondjuk szép dolog a garancia, de még szebb, hogy a vizszereles.net munkatársai oly mértékű precizitással dolgoznak és akkora szakértelemmel bírnak, hogy garanciális megkeresésre elenyésző számban volt példa az elmúlt 30 évben!

Megmondom őszintén, ezek után már csak egyetlen kérdés volt a fejemben: hogy a fenébe fogom én ezt rendezni a biztosítóval? Akárhogy is nézzük, ez egy hatalmas probléma, ugyanis egy csőtörés helyreállításának nagy költségei vannak, ami meglehetősen rosszul érintene, ha saját zsebből kellene fedeznem.
Szerencsére a vizszereles.net vezetősége erre is gondolt: a számlát minden esetben olyan formában állítják ki, melyek a biztosító garantáltan elfogad. Amikor ezt elolvastam óriási kő hullott le a vállamról!

Mire átolvastam ezeket az információkat, addigra meg is érkeztek az SOS vízszerelők. Kedvesek és udvariasak voltak, és szakértelmüket egyértelműen tükrözte, hogy rögtön tudták, hogyan fogjanak neki a munkának.
Én csak ültem, és néztem őket, hiszen segíteni nem tudtam – és talán nem is lett volna jó ötlet szakértelem nélkül.
A profi eszközöknek és tapasztalatnak hála gyorsan megtalálták a probléma forrását. Sajnos némi bontás elkerülhetetlen volt, de ezt is úgy oldották meg, hogy a lehető legkevesebb további kárt okozzák számomra.

A munkájukkal teljesen elégedett voltam, így tiszta szívből ajánlom őket mindenkinek. A vízszerelés budapest környékén nem is lehet másnak a feladata, csakis a vizszereles.net munkatársaié!

Köszönhetően a szerelőknek a nap happy enddel zárult. Már így utólag azt is elmondhatom Nektek, hogy a biztosító tényleg elfogadta az általuk adott papírt, így a kárt is kifizették utólag.

Nagyon boldog vagyok, hogy a szomszédomra hallgattam. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy bármi gondom akad, csakis őket fogom hívni!
Ha vízszerelés budapest környékén, akkor csakis a vizszereles.net!