Oldalunk is legyen jó helyen, pont ahogy a konyhai felszereléseink

Kollégistaként tapasztaltam meg először, hogy milyen érzés saját magunkra főzni. A receptjeim nem voltak túl extrák, de ez szerintem senkit nem fog meglepni. Anyámtól kaptam pár tányért és evőeszközt, rengeteg recept azonban többet igényelt ezeknél. Pénzem persze nem volt arra, hogy új dolgokat vegyek, úgyhogy vagy improvizáltam, vagy kölcsön kértem valami a szobatársamtól. Így azonban nem lehet hosszútávon élni.

Erre pedig akkor jöttem rá, mikor albérletben kezdtem élni. Az akkori barátnőm sok pénzt költött arra, hogy megfelelő konyhai felszereléseink legyenek és sosem értettem miért. Aztán ahogy elkezdtem főzni rájöttem, hogy valóban ezek elengedhetetlen dolgok. Miután szakítottunk, összeköltöztem a haverjaimmal, akik hasonlóan nem voltak felkészülve a konyha kihívásaira, és csodájára jártak az evőeszközeimnek. Azóta tudom, hogy erre sosem szabad sajnálni a pénzt.

Hasonlóan nem volt túl sok ötletem arról, hogy miként kell az internet világában mozogni, mikor megnyitottam az első webshopomat. Ennek az lett az eredménye, hogy alig volt látogatóm. Egyik nap azonban megelégeltem ezt és úgy döntöttem, hogy utánanézek, miként lehetne az oldalamat optimalizálni. Egy „Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán” feliratot találtam, ami egyenesen a Keresőben Első oldalára vitt. Ezen az oldalon pedig végre megtudhattam mindent, ami hézagos volt idáig a tudásomban.

A „Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán” felirat már rögtön jó dolgokkal kecsegtetett, viszont nem tudtam, hogy milyen módon tudják elérni ezt az ígéretet. Mikor felléptem a Keresőben Első oldalára, már rögtön azt éreztem, hogy értem, hogy miért választja valaki pont ezt az oldalt linképítésre. Az internet összes standardjának megfelelt. Azt értem ezalatt, hogy könnyedén átlátható volt, mellette pedig még szépen is nézett ki. Sajnos az én oldalam egyáltalán nem hasonlított erre, úgyhogy reméltem, hogy kérhetek tőlük majd plusz tanácsokat erről is.

Elkezdtem olvasni a „Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán” témával kapcsolatos cikket. Elsőre nagyon meglepődtem, mivel a cikk olvasmányos volt. Azt értem ezalatt, hogy jól volt tagolva és egy pillanatig sem éreztem azt, hogy unnám. Ez egy meglepő dolog, hiszen a „Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán” téma nem hiszem, hogy bárkinek túlságosan regényes dolgokat juttat az eszébe.

Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán

Amit a legjobban értékelni tudtam a Keresőben Első oldalában, az az őszinteség volt. Felsoroltak egy csomó érvet amellett, hogy milyen esetekben nem érdemes az ő szolgáltatásukat igénybe venni. Én azonban nem kerültem ebbe a kategóriába, mivel már így is rengeteg pénzt költöttem arra, hogy az interneten hirdessem az oldalamat. Ők azonban egy más megoldást biztosítottak erre. Nem nekem kell megnyernem a vásárlókat, hanem majd ők fognak jönni hozzám.

Eléggé varázslatnak tűnt ez az egész, ekkor azonban még nem tudtam, hogy mi is az a kereső optimalizálás. Ennek segítségével a Google úgy fogja gondolni, hogy mi vagyunk a legrelevánsabb cég az adott témában. Az algoritmus azonban nagyon bonyolult tud lenni. Pont ezért van szükségünk egy olyan profi cégre, mint a Keresőben Első, aki ezzel foglalkozik helyettünk.

Megkötöttük végül az üzletet és valóban hozták a várt eredményt. Nem is gondoltam volna, hogy ez lehetséges. Nagyon örültem, hogy felvettem velük a kapcsolatot és más netes cégnek is ajánlom, akinek pont erre van szüksége ahhoz, hogy kitörjön.