Tál amiben nem főzünk

Szeretnék bemutatni nektek egy tálat, amit meglepő módon nem főzéshez használunk, mégis úgy gondolom, minden háziasszonynak szüksége lehet rá. Ez pedig a tibeti hangtál, más néven csengő- dordzse.

Hogy miért is szeretnék erről beszélni? A saját pozitív tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek, kedves olvasók. Én egy vásáron találtam rá a tibeti hangtálra, ahol egyből megtetszett. Mindig is közel állt hozzám a spiritualitás, mert úgy gondolom, érdemes figyelni a rajtunk túl mutató dolgokra, vallástól függetlenül, mindenki nevezze ahogy akarja.

A spiritualitás segít önmagunk megismerésében és annak megértésében, hogyan és miért kapcsolódunk a minket körülvevő világhoz és a nagy egészhez. Ugyanakkor, nem kell itt hatalmas dolgokra gondolni. Egy kis meditáció, relaxáció, vagy csak a környezetünk és belső világunk megfigyelése is elvezethet minket a spirituális megértéshez.

Ha jobban el szeretnénk mélyedni egy meditációban például. Vannak olyan ősi eszközök és rituális kellékek, amelyek segítik belső utunkat. Ezeket akkor is lehet használni, ha nem vagyunk jártasak a keleti filozófiákban, vagy csak nem érezzük magunkhoz közel az ide vonatkozó vallási tanokat. Egy keresztény vagy egy ateista is meditálhat, mert mindenki be tudja építeni a saját hitrendszerébe ezeket a gyakorlatokat, és vallási meggyőződés nélkül mindenkinek működnek.

Érdemes rákeresni: TIBETI HANGTÁL, CSENGŐ-DORDZSE – Nepáli termékek

Ekkor megtalálunk egy remek oldalt, ahol hatalmas választékban vannak ezek a rituális, meditációt segítő termékek. Például a tibeti hangtál, ami egy tradicionális eszköz. Ezek a tálak 7 különböző fém összetételéből készülnek, melyek különböző égitesteket jelképeznek, a Napot, a Holdat,  a Vénuszt, a Marsot, a Jupitert, a Merkúrt és a Szaturnuszt.

Használatuk segít ráhangolódni a meditációra, és az ellazulásra. Olyan speciális hangokat és rezgéseket hoznak létre, amelyek jótékonyan hatnak testre és lélekre egyaránt. Hangszínük változik a használó lelki állapotától és energia szintjétől függően, ezzel reflektálnak aktuális problémáinkra. Ha figyelünk, és meghalljuk az üzenetüket, megoldást nyújthatnak életünk hullám völgyeire. Megtanítanak minket koncentrálni, türelmesnek lenni, megtalálni az arany közép utat. Oldják a stresszt, harmonizálják a viselkedést, megnyugtatnak.

Ugyanakkor természetesen vallási célokra és rituálékhoz is használható. Csakra gyógyítást is végeznek hangtálakkal. A tálak különböző méretűek és ezért más más hangot adnak ki, melyek különböző csakráinkra rezonálnak. Ez alapján is válogathatunk a tálak között. Ugyanakkor feng shui célokra is használhatóak. A hangtálak megjelenése és mérete hatalmas energiát kölcsönöz otthonunknak. Nyitottsága miatt nagyobb energiát eredményez, mint a harangok. Tekinthetjük a hangtálakat egyfajta álló harangoknak is. Legfontosabb tulajdonságuk, hogy képesek korrigálni az otthon alacsony vagy megrekedt energia szintjét.

Ezeken kívül, mint hangszerként is használható. Tiszta megszólaltatása sok gyakorlást igényel (mint minden hangszernél, itt is fontos a gyakorlás), de a végeredmény teljesen megéri.

Nekem hatalmas pozitív változást hozott az életemben amikor vettem egy ilyen tálat, és elkezdtem rendszeresen használni. Ilyen nyugalmat ritkán tapasztal az ember, mint amit a hangtálas meditációval el lehet érni. Kevésbé érzem stresszesebbnek magam azóta, a mindennapos teendők, mint például a főzés, sokkal könnyebben mennek. Kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lettem azóta, és ezt a tálnak köszönhetem. Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy szerezzen be egyet és próbálja ki.