Szemét a konyhában és a konyhán kívül. Próbálj meg nélküle élni!

Szóval mostanában mindenki arról beszél, hogy kíméljük meg a környezetünket és próbáljunk minél kevesebb szemetet termelni, minél kevesebb fölösleges holmit vásárolni, és minél jobban elkerülni a műanyagot. Ezek a gondolatok nekem is tetszenek, és úgy érzem, hogy a bolygónknak szüksége is van egy kis törődésre, mert ha nem, nemsokára nélkülünk fogja továbbfolytatni a történetét. Neki pedig teljesen mindegy, hogy mi rajta vagyunk, vagy sem.

Nemrég meséltem nektek a komposztálásról, mint a jövő konyhájának elmaradhatatlan feladatáról és arról, hogy ezt milyen eszközökkel lehet majd kivitelezni. Ma szeretnék egy picit távolabb nézni a konyhából és mesélni még arról, hogy mit teszek én még a komposztáláson kívül a bolygónk jövőjéért.

Szóval oda figyelek egy csomó mindenre. Például a fölösleges vásárlásról sikerült is már leszoknom. Nem járok plázákba, csak akkor veszek magamnak ruhát, vagy bármilyen kiegészítőt, ha igazán szükségem van rá. És olyankor is a jó minőséget keresem.

Többek között ezért is vásároltam magamnak bőr táskát. Ezzel a jó minőségű bőr táskával akár több tíz évet is le tudok húzni, anélkül, hogy más táskára lenne szükségem. Egy nagyon szép, közepes méretű Blazek bőr vadásztáskám van, melynek a vállpántja szabályozható hosszúságú. A táskát csattal lehet zárni, amit imádok, mert biztosan nem tudnak kirabolni miatta a zsebtolvajok. Ráadásul mindig keresztül dobom magamon, a hosszú vállpántnak köszönhetően, így nem is nagyon lehet lekapni rólam. A mérete pedig tökéletesen megfelel, minden elfér benne, amit magammal szeretnék vinni a mindennapokban. És pont ez a jó benne! Hogy egyszerre felel meg a mindennapok kihívásainak, de az ünnepibb alkalmakkor is bátran viselhetem például színházba vagy szentmisére is elmehetek benne. 

Ezen kívül, amikor kaptam a gyerekeimtől egy laptopot a régi számítógép helyett, laptoptáskát is innen vásároltam. Ezt a befektetést körülbelül egész életemre terveztem, és szerintem ki is fog tartani a táska. Mondjuk tény, hogy nem használom olyan sokat, csak ha kezelésre utazok vidékre, vagy ha a vidéken élő unokáimhoz megyek pár hétre, akkor szoktam magammal vinni a laptopomat, máskor mindig otthon van. Ezekre az utakra azonban teljesen biztonságot biztosít a Jasper unisex fekete bőr laptoptáskám. Igazi kincs! Selyemfényű bőrből van, nem pont olyan, mint a vadásztáskám, de hát ez nem is volt elvárás, amikor választottam. Elvárás az volt, hogy minőségi bőr legyen (ami mondjuk alap, ha az ember a Bagboxról vásárol) és az, hogy biztonságos legyen a laptopom számára. A táskára egyébként két év garancia is van és érdemes még tudni, mint érdekesség, hogy teljesen olaszországi alapanyagokból készült. Hiába na, a fiatal koromban is az olaszok értettek a legjobban a bőr megműveléséhez. Igaz, akkor elég nehéz volt olasz terméket szerezni itthon. De most már semmi nem állhat az ember útjába, a Bagboxnak köszönhetően egészen az ajtódig viszik ezeket az olasz bőrtáskákat.

Mivel közelednek az ünnepek, nemsokára megosztom veletek a szuper bejglim receptjét, melyet egy titkos konyhai eszköznek köszönhetek a leginkább. Persze azt is elmesélem, hogy hogyan csinálj úgy bejglit, hogy az a lehető legkevesebb szeméttel járjon.