Tudatos életmód: táplálkozás, tisztítószerek, kézműves szappanok

A gasztronómiában manapság nagyon sok irányvonal van, ahány ház, annyi szokás, ahogy azt mondani szokták. Én mindig arra törekszem, hogy mindenből a lehető legtermészetesebb alapanyagot használjam fel. Olyan sok rosszat lehet hallani a génkezelt zöldségekről, meg az injekciós tűvel felpumpált csirkékről, hogy nem maradt más választásom, mint hogy magamnak termelek otthon. Szerencsére mindig is kertes házban laktunk, így nem okozott különösebb gondot egy konyhakert kialakítása, csak azt kellett megoldani, hogy a kutyákat hogyan különítem el, hogy ne legeljék le a termésemet. Majdnem mindent megtermelünk otthon, amire szükségünk van, ami meg mégis ezen kívül kellene, azt meg szoktam venni a bio piacon. Szeretek kijárni, mert nagyon sok, kedves emberrel találkozni, és mivel ők is ebben a szemléletben élnek, így sok jó tippet kapok tőlük ahhoz, hogy más területen hogyan tudja az ember bevinni az életébe a természetességet.

A háztartásban már régóta szintén a természetesség jegyében tevékenykedek, a tisztítószereket lecseréltem ecetre és szódabikarbónára, a mosáshoz pedig mosószódát vagy mosódiót szoktam használni. Ezeket a tippeket is a biopiacon kaptam, és szerencsére egyúttal ott be is tudok hozzá szerezni mindent, amit kell. Sokat gondolkodtam, hogy a kozmetikumokat hogyan tudnám lecserélni valami természetesre, de hiába van nagyon sok natúrkozmetikumokkal foglalkozó cég, valahogy egyikben sem volt meg a kellő bizalmam. A bio piac viszont erre is jó, mert az ember hasonló látásmódú emberekkel találkozik és nagyon hasznos tippeket kap arra vonatkozóan, hogy mit érdemes használni és mit nem. Van egy néni, akitől a mézet szoktam vásárolni, mert hát ugye azt sem tudom megtermelni magamnak. nagyon kedves, mindig sokat beszélgetünk, mikor találkozunk. Mesélte a múltkor, hogy rábukkant egy weboldalra, ahol mesés biokozmetikumokra bukkant, és hogy nézzem meg én is, mert mesés kézműves szappan gyűjteményre tett szert, és imádja minden darabját. Nem késlekedtem, ahogy hazaértem, rögtön meg is néztem az említett weboldalt és alaposan bevásároltam. Nem kellett sokat várni és meg is érkezett a csomagom. Tényleg, imádni valóan szuperek voltak a termékek már első ránézésre és szaglásra is, de mikor kipróbáltam, már biztos voltam benne, hogy mostantól csak innen fogok vásárolni. A nagy kedvencem a mézes kézműves szappan, de a lanolinos testápoló is mesés hatással van a bőrömre. Szóval nem elég, hogy természetes anyagokból készültek ezek a termékek, de a minőségük is vetekszik bármelyik méregdrága kozmetikuméval.

Nagy boldogságomban, hogy rátaláltam, gyorsan tovább is ajánlottam az összes barátnőmnek és ismerősömnek. Azóta áldják a nevemet, nagyon szuper visszajelzéseket kaptam, mindenki imádja ezeket a termékeket.

Mivel ez a kérdés megoldódni látszik, most a hulladékgazdálkodásunkon kezdtem el törni a fejem. Jó lenne, ha sokkal kevesebb műanyag hulladékot termelnénk így családilag, így most azt kutatom, hogy hol tudok beszerezni olyan termékeket, amik nagy kiszerelésűek, vagy nem plasztik csomagolásúak. Már van is néhány jó tapasztalatom, illetve találtam néhány olyan terméket, ami tökéletesen megfelel az elképzeléseimnek, de ez megint egy hosszabb téma, amit majd később szeretnék megosztani veletek.